På vallarna

Riddarskola

Bli en del av medeltiden och gå i riddarskola! Innan föreställningen varje dag öppnar riddarskolan sina portar. Ta chansen att lära dig allt om riddarheder, medeltida symboler och fäktning med svärd. Riddarskolan avslutas med att deltagarna får utmana Nyköpings mästare, den Svarte Riddaren, på duell och slutligen dubbas till riddare av Nyköpingshus.

Riddarskolan sker utanför slottet ons-sön kl. 15.00 samt 17.00 under hela spelperioden (1/7-26/7). Det tar ca. 30 min och är gratis för alla barn.

Barnteater ”Vi Som Överlevde: Farmor Berättar”

Tycker du också att det kan vara lite klurigt att komma ihåg alla kungar, riddare och prinsessor som är inblandade i Nyköpings Gästabud? Då ska du följa med prins Magnus Eriksson och hans farmor Helvig när dom berättar historien, men ur ett barns perspektiv.

“Vi Som Överlevde: Farmor Berättar” är en fartfylld, interaktiv berättarföreställning med syfte att underhålla och folkbilda. Föreställningen spelas fre-sön kl. 16.00 under spelperioden (1/7-26/7). Barnteatern är gratis och riktar sig till barn mellan 3-8 år.

Teaterkollo

Något som alltid har funnits med under de år som Teater Sörmland har drivit Nyköpings Gästabud är våra fantastiska statister som lyfter föreställningen till det storslagna drama som det är. Under alla år har vår ambition varit att vara en kulturell institution där alla får vara med, oavsett erfarenhet eller ålder. Men eftersom årets föreställning behöver se annorlunda ut p.g.a rådande omständigheter, så måste vi också tyvärr begränsa antalet statister som kan medverka.

Därför kommer vi erbjuda barnen som inte kan medverka ett likvärdigt substitut, nämligen Teater Sörmlands Teaterkollo. Detta gör vi då vi vill kunna fortsätta behålla den fina sammanhållningen vi har inom vår stora Gästabudsfamilj, även under dessa tunga tider. 

Kollot sker under 5 dagar där barnen får lära sig grunderna i teater, och kollot avslutas med en offentlig föreställning på säkert avstånd. Tillsammans med teaterpedagoger och skådespelare från föreställningen kommer barnen att arbeta i mindre grupper med scenens viktigaste verktyg så som: improvisation, textarbete, scenframställning samt dans och rörelse.

För mer information om kollot kontakta anette@teatersormland.se

Categories: Okategoriserade