Riktlinjer

På vilket sätt är föreställningen smittskyddad?
Hela föreställningen är framarbetad efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Allt kommer ske utomhus på ett inhägnat område med maximalt 25 besökare per föreställning. För att undvika trängsel och smittspridning så kommer du som besökare enbart att sitta tillsammans med ditt sällskap, på säkert avstånd från andra besökare och skådespelare.

Vad är det för sorts föreställning?
I år erbjuder vi något nytt och mycket exklusivt, en föreställning som vi bara kommer att spela denna sommar och med extremt limiterade platser. Det är en rörlig föreställning om Nyköpings Gästabud som upplevs över hela borggården på Nyköpings Hus, vilket ger oss möjlighet att bjuda in publik till platser där vi aldrig kunnat spela förut.

Hur går en föreställning till?
Varje kväll ges det 3 tillfällen att uppleva årets Gästabud: kl. 18.00, 18.45 och 19.30. Varje tillfälle tar in max 25 besökare. Innan föreställningen börjar så blir man tilldelad en ledsagare som har hand om gruppen och ser till alla sällskap i gruppen håller avstånd från varandra. Sedan släpps man in till borggården och får där uppleva tre olika situationer med nyckelpersonerna från den dramatiska händelsen Nyköpings Gästabud. De tre situationerna utspelar sig på tre olika delar av borggården, så mellan scenerna behöver man flytta sig till nästa område. Efter tre scener och ca 60 minuter är föreställningen slut, men däremot så skiljer sig föreställningen beroende på vilken tid man ser den, då man följer olika karaktärer. Föreställningen är utomhus och rörlig så det krävs kläder efter väder och möjlighet att ta sig fram i ojämna miljöer.

Varför väljer ni att göra föreställningen i dessa tider?
Det är en märklig tid just nu. Våren har för många av oss inneburit stora förändringar och varit mycket påfrestande. Vi vill erbjuda ett förhållandevis säkert sätt att bryta isoleringen och stilla oron för en stund. Vi tror att en kulturupplevelse kan vara det bästa för folkhälsan just nu. Vi ska bidra med en injektion av energi som gör att vi inte bara uthärdar den här krisen, utan går starka ur den. Vi hoppas att detta visar att Nyköping, i en tid då vi inte kan eller får resa bort på semester, har ett tillfredsställande resmål för ”hemestern”.

Hur jobbar ensemblen med smittsäkerhet?
För det första har vi kraftigt reducerat vår ensembles storlek, från ca 120 personer till inte mer än 20 st per dag, vilket kraftigt minskar risken för smitta. Utöver det så arbetar vi i smågrupper under repetitionsperioden och vistas aldrig i samlingar med över 50 personer. Under spelperioden kommer vi även ha regelbundna hälsokontroller på våra skådespelare. Om någon skulle uppvisa symptom så finns det ersättare som kan föreställningen.

Finns det möjlighet till servering?
I år har vi ett samarbete med cafét och restaurangen Tovastugan, en mysig plats på slottsområdet, ett stenkast från borggården. När du visar din biljett får du 20% rabatt på all mat Tovastugan erbjuder. Erbjudandet är inte bundet till dagen du såg pjäsen och inkluderar inte dryck. Erbjudandet är personligt och kan användas bara en gång. Gör ditt teaterbesök till en helkväll på slottsområdet! 

Boka bord på info@tovastugan.se

Kan jag komma om jag har sjukdomssymtom?
Nej, varken besökare eller skådespelare får vistas på slottsområdet om hen uppvisar symptom som påminner om förkylning eller influensa.

Kan jag komma om jag har varit sjuk men nu är frisk?
Ja, du är välkommen om det har gått minst sju dagar sedan du blev sjuk och du har varit symptomfri i minst 48 timmar.

Vad gör jag om jag har bokat biljett men känner mig sjuk?
Om du har har sjukdomssymptom som påminner om förkylning eller influensa så kan du inte se föreställningen. Kontakta oss på mail eller telefon så försöker vi boka in dig på en senare föreställning.

Kan jag se föreställningen om jag sitter i rullstol?

Ja, självklart. Dock vill vi gärna att ni kontaktar oss i förväg på info@teatersormland.se om ni kommer med rullstol. Vi rekommenderar att ni ser den sista föreställningen på dagen (19.30), då det underlättar för in- och utgångar med rullstol. Men givetvis löser vi det om ni vill komma en annan tid.

Categories: Okategoriserade