Riktlinjer

Varför väljer ni att göra föreställningen i dessa tider?
Det är en märklig tid just nu. Våren har för många av oss inneburit stora förändringar och varit mycket påfrestande. Vi vill erbjuda ett förhållandevis säkert sätt att bryta isoleringen och stilla oron för en stund. Vi tror att en kulturupplevelse kan vara det bästa för folkhälsan just nu. Vi ska bidra med en injektion av energi som gör att vi inte bara uthärdar den här krisen, utan går starka ur den. Vi hoppas att detta visar att Nyköping, i en tid då vi inte kan eller får resa bort på semester, har ett tillfredsställande resmål för ”hemestern”.

Hur går en föreställning till?
Varje kväll ges det 3 tillfällen att uppleva årets Gästabud: kl. 18.00, 19.00 och 20.00. Varje tillfälle tar in max 40 besökare. Innan föreställningen börjar så blir man tilldelad en ledsagare som har hand om gruppen och ser till alla sällskap i gruppen håller avstånd från varandra. Sedan släpps man in till borggården och får där uppleva tre olika situationer från den dramatiska händelsen Nyköpings Gästabud. Efter tre scener och ca 60 minuter är föreställningen slut. Föreställningen är utomhus och rörlig så det krävs kläder efter väder och möjlighet att ta sig fram i ojämna miljöer.

På vilket sätt är föreställningen smittskyddad?
Hela föreställningen är framarbetad efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Allt kommer ske utomhus på ett inhägnat område med maximalt 40 besökare per föreställning. För att undvika trängsel och smittspridning så kommer du som besökare enbart att sitta tillsammans med ditt sällskap, på säkert avstånd från andra besökare och skådespelare.

Kan jag se föreställningen om jag sitter i rullstol?
Ja, självklart. Dock vill vi gärna att ni kontaktar oss i förväg på info@teatersormland.se om ni kommer med rullstol. Vi rekommenderar att ni ser den sista föreställningen på dagen (20.00), då det underlättar för in- och utgångar med rullstol. Men givetvis löser vi det om ni vill komma en annan tid.

Kan jag komma om jag har sjukdomssymtom?
Nej, varken besökare eller skådespelare får vistas på slottsområdet om hen uppvisar symptom som påminner om förkylning eller influensa.

Kan jag komma om jag har varit sjuk men nu är frisk?
Ja, du är välkommen om det har gått minst sju dagar sedan du blev sjuk och du har varit symptomfri i minst 48 timmar.

Vad gör jag om jag har bokat biljett men känner mig sjuk?
Om du har har sjukdomssymptom som påminner om förkylning eller influensa så kan du inte se föreställningen. Kontakta oss på mail eller telefon så försöker vi boka in dig på en senare föreställning.

Categories: Okategoriserade